Hej:)
Dziś pokażę Wam nasz ulubiony, szybki obiad:) Jest to spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym z dodatkiem cukinii. W domu nazywamy go naszym bolognese;)
Gotujmy zatem!
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- cebula
- cukinia
- zioła: prowansalskie, majeranek, liść laurowy, papryka
- sól, pieprz
- pomidory w puszce
- olej
Na oleju złocę pokrojoną byle jak cebulę, dodaję mięso i smażę razem. Gdy mięso nie będzie już surowe dodaję przyprawy i czasem podlewam odrobiną wina. Dorzucam pokrojoną w grubą kostkę cukinię ze skórką, o ile jest młoda i chrupka;)
i pomidory z całą zawartością puszki. Gotuję do miękkości, ewentualnie dosmaczam. Podaję z makaronem spaghetti, parmezanem i natką pietruszki.
i pomidory z całą zawartością puszki. Gotuję do miękkości, ewentualnie dosmaczam. Podaję z makaronem spaghetti, parmezanem i natką pietruszki.
Danie podałam na cudnej ceramice od http://twopeople.pl/pl/ Folkowy kubeczek również stamtąd. Kocham!
Hey:)
Today I'll show you our best, fast dinner. It's spaghetti with meat, tomato sauce and zucchini. We call it our bolognese;)
Ingredients:
Today I'll show you our best, fast dinner. It's spaghetti with meat, tomato sauce and zucchini. We call it our bolognese;)
Ingredients:
- 500 g mincemeat
- onion
- zucchini
- herbs: Provence herbs, marjoram, bay leaf, pepper
- salt, pepper
- a tin of tomatoes
- oil
Fry chopped onion with some oil, than add meat and fry together. Then put spices and a bit of wine;) Add chopped zucchini and tomaotes plus sauce. Boil untill everything will be nice and soft. Serve with spaghetti, parmigiano and parsley leaves.
I served my dish on a beatiful plate from http://twopeople.pl/pl/ This folk cup is also from this shop:) Love it!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz