Cześć:)
dziś witam się bardzo słodko:)
jak mija Wam Tłusty Czwartek? Nie musicie się przyznawać ile pączków udało Wam się już zjeść;)
Ja świętować zaczęłam wczoraj;)))
Mam dla Was propozycję na szybkie, łatwe i tanie pączki z serkiem homogenizowanym. Robię je od lat i zawsze się udają. Najpyszniejsze oczywiście zaraz po usmażeniu. Ciepłe i puszyste!
Składniki:
- 300 g serka homogenizowanego waniliowego
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Dodatkowo:
- olej do głębokiego smażenia
- cukier puder oprószenia
Serek przekładamy do miski, wbijamy jajka i miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i solą. Dokładnie mieszamy.
Do szerokiego rondla wlewamy olej. Łyżeczką nabieramy ciasto
i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Łyżeczkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju aby ciasto łatwiej od niej odchodziło. Pączki smażymy na średnim ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor.
Usmażone pączki osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Oprószamy cukrem pudrem i jemy:)
Krótko i na temat:)
Smacznego!
Hi:)
A very sweet good morning guys;)
How's your fat Thursday going? Ok, you don't have to tell me how many donuts you ate already:D
I started yesterday:)
And today, a very fast, easy and cheap recipe – cream cheese donuts. Best straight from the pan, of course;)
Ingredients:
- 300 g vanilla cream cheese
- 3 eggs
- 1,5 cup flour
- 1,5 teaspoon baking powder
- a pinch of salt
Plus:
- oil
- powdered sugar
Put cream cheese into a bowl, add eggs and mix it for a while. Than add flour, baking powder and salt - mix again.
Put oil into a skillet. Take a portion of pastry using a spoon and fry little donuts. It's good to dunk a spoon in hot oil before taking next portion of our pastry. Remember about gas regulation - it should be rather middle gas.
Use a paper towel to drain our donuts. Cover them with powdered sugar and start gobble;)))
Bon apetit!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz