poniedziałek, 15 grudnia 2014

Pierniki idealne/ Perfect Christmas gingerbread cookies

Hejka:) 

Nazwa mojego bloga Dobra karma Iwony wzięła się nie tylko z mojej fascynacji sztuką życia i jego ogólnym pięknem, ale też z mojej miłości do gotowania. Dlatego oprócz inspiracji beauty i lajfstajlowych, mam zamiar od czasu do czasu również dobrze Was nakarmić:)
Jako, że mamy 2 tygodnie do świąt, zachęcam do wypieku pierniczków. Długo szukałam przepisu idealnego. Nie za słodkie, pachnące miodem i korzeniami i przede wszystkim miękkie. Nie było to łatwe zadanie. Ciągle dowiadywałam się czegoś nowego: ciastka nie mogą być zbyt cienkie, należy zamknąć je w pojemniku nawet na 2 tygodnie, nie należy ich wcześniej dekorować, a już na pewno nie lukrem cytrynowym. Aż w końcu na blogu: http://www.moimzdaniem.be/2013/12/pierniczki-czyli-coraz-blizej-swieta.html znalazłam przepis póki co idealny. I bardzo cenną wskazówkę: ciastka po upieczeniu należy zamknąć w szczelnym pojemniku z ćwiartką jabłka – tadaaam! Powiem szczerze, że na drugi dzień już były dobre. Zobaczymy jak będzie dalej. Nooo, chyba, że nie dotrwają;)

Hello:)

The name of my blog Dobra karma Iwony – A good karma of mine;) it's not only because of my fascination of art of living or beauty in general. It's also connected with my passion for cooking. That's why I decided to share with You with my quite simple recipes and my ideas how to cook smart;)
Sooo, 2 weeks till Christmas left. Let's have some fun with home made gingerbread cookies. I was looking for a perfect recipe for a long time. Cookies should be: not so sweet, with honey and spice flavour and first of all soft. It wasn't easy. I got to know, that:
1. Cookies can not be too thin!
2. You should leave them in a jar for 2 weeks!
3. You should't decorate them before!
4. Especially with a lemon frosting!

And finally I discovered this one: http://www.moimzdaniem.be/2013/12/pierniczki-czyli-coraz-blizej-swieta.html 
Unfortunately it's in Polish only, but I'll do my best to help You:) The most worthy thing for me is that we should keep cookies in a jar with a piece of an apple! Actually my cookies were quite good on the second day. We will see what's gonna happen' in the meantime;)

And here You go the recipe:

Ingredients:
  • 2 cups of flour
  • 2 table spoons of honey
  • 3/4 cup of sugar
  • 1 and 1/2 tea spons of baking soda
  • half packet/ bag of gingerbread spices
  • 1 table spoon of butter
  • 1 egg
  • 1/3 cup of milk

We have to add flour and hot honey into a huge pot –> mix together with a spoon.
Then add sugar, baking soda, spices, butter and egg. Mix it all once again.
After that add lightly warm milk and start to prepare a pastry. It will be very sticky, so remember to have more flour with You.
When Your pastry is ready, roll it up and now it's time for Your imagination. Just cut Your cookies as You like. Bake them circa 15 minutes in 180 degree Celsius.





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy