niedziela, 31 maja 2015

Ratatuj;) z polędwiczką i makaronem/ Ratatouille with pork loins and pasta

Cześć:)

dziś zróbcie sobie włoską ucztę! Lubicie warzywa a la ratatuj;)? I delikatne mięsko z polędwiczek wieprzowych? Do tego nie gardzicie makaronem? To świetnie! Garść ziół nada całości wytrawnego aromatu, a lampka wina będzie nagrodą za miło spędzony dzień:)


Składniki:

  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 małe cukinie
  • 1 bakłażan
  • puszka pomidorów
  • polędwiczka wieprzowa
  • ser parmezan
  • sól, pieprz, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, papryka
  • świeża bazylia i roszponka
  • olej

Na oleju złocimy cebulę z czosnkiem i dodajemy pokrojoną grubo cukinię
i bakłażana. Dusimy razem chwilę, po czym wlewamy pomidory
i doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości warzyw.




W drugiej patelni smażymy polędwiczkę pokrojoną w kawałki, doprawiamy sola i pieprzem cytrynowym. Kiedy lekko się zezłoci, przekładamy do warzyw i chwile razem dusimy.

Gotujemy ulubiony makaron al dente.

Wykładamy na talerze, posypujemy tartym parmezanem i dekorujemy świeżymi ziołami. Pycha!








Hi:)

I'm gonna celebrate Italian feast! Do you like veggies a la ratatouille? And a very delicate meat? Plus pasta? Perfect! A pinch of fresh herbs will be also extra! Don't forget about a glass of wine;)


Ingredients:
  • onion
  • garlic clove
  • 2 little zucchini
  • 1 aubergine
  • a tin of tomatoes
  • pork loin
  • parmesan cheese
  • salt, pepper, lemon pepper, Italian herbs, pepper
  • fresh basil and corn salad
  • oil

Fry chopped onion with garlic, add chopped zucchinis and aubergine, fry all together and add tomatoes and spices. Boil until veggies will be nice and soft.
Fry sliced meat in another pan, add salt and lemon pepper. When your meat will be ready, add it to the veggies and boil togehter for a while.
Boil your favourite pasta.

Serve with parmesan cheese and fresh herbs. Yummie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy

Google+ Followers