Cześć:)
Wiecie, że uwielbiam sezonowe dania i warzywa na słodko. Stąd pomysł na wegańskie muffiny z cukinią. Bez jaj;)
Składniki:
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 szklanka mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżeczka sody
- "mniejsze pół" szklanki oleju
- 1 łyżeczka soku cytrynowego
- 1 szklanka startej, młodej cukinii
- 3/4 szklanki mleka koziego, krowiego, roślinnego lub soku jabłkowego tłoczonego.
Suche składniki pomieszać. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce. Warzywa dodać do składników suchych, dolać płynne i wymieszać. Nałożyć do foremek wysmarowanych olejem lub wyłożonych papilotkami. Piec ok 25-30 minut w 180°C.
Hi:)
You know that I love seasonal kitchen and that's why I tried to prepare these vegan zucchini muffins.
Ingredients:
You know that I love seasonal kitchen and that's why I tried to prepare these vegan zucchini muffins.
Ingredients:
- 1 cup desiccated coconut
- 1 cup flour
- 1/2 cup sugar
- 1 teaspoon baking soda
- 1/2 cup oil, but not full;)
- 1 teaspoon lemon juice
- 1 cup wiped zucchini
- 3/4 cup goat/ cow/ rice milk or just apple juice
Mix dry ingredients. Wipe zucchini and add it into dry ingredients. Then add liquid ones and mix with a spoon. Put into ramekins and bake for about 25-30 minutes in 180 degrees.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz