środa, 15 lipca 2015

Muffinki cukiniowe wegańskie, bez jaj;)/ Vegan, eggs-free zucchini muffins

Cześć:)

Wiecie, że uwielbiam sezonowe dania i warzywa na słodko. Stąd pomysł na wegańskie muffiny z cukinią. Bez jaj;)

Składniki:
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1 szklanka mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • "mniejsze pół" szklanki oleju
  • 1 łyżeczka soku cytrynowego
  • 1 szklanka startej, młodej cukinii
  • 3/4 szklanki mleka koziego, krowiego, roślinnego lub soku jabłkowego tłoczonego.

 
Suche składniki pomieszać. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce. Warzywa dodać do składników suchych, dolać płynne i wymieszać. Nałożyć do foremek wysmarowanych olejem lub wyłożonych papilotkami. Piec ok 25-30 minut w 180°C.


Hi:)


You know that I love seasonal kitchen and that's why I tried to prepare these vegan zucchini muffins.


Ingredients:
  • 1 cup desiccated coconut
  • 1 cup flour
  • 1/2 cup sugar
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1/2 cup oil, but not full;)
  • 1 teaspoon lemon juice
  • 1 cup wiped zucchini
  • 3/4 cup goat/ cow/ rice milk or just apple juice


Mix dry ingredients. Wipe zucchini and add it into dry ingredients. Then add liquid ones and mix with a spoon. Put into ramekins and bake for about 25-30 minutes in 180 degrees.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy

Google+ Followers