piątek, 25 września 2015

Manufaktura Smaków Naturalnych, czyli jedzmy razem i zdrowo:)/ Manufaktura Smaków Naturalnych - let's eat together slow and healthy:)

Hej:)

Witajcie z rana:) Dziś znowu post jedzeniowy. Tak, w sam raz na śniadanie, do poczytania, pooglądania, posmakowania... Tym razem chcę Wam pokazać coś zdrowego, pysznego
i w dodatku hand-made. Czyli to, co tygrysy lubią najbardziej:)

Po urodzeniu córki jeszcze bardziej zaczęłam zwracać uwagę na to, co jem. Stąd rozpoczęłam poszukiwania pewnych źródeł jak najbardziej naturalnej i jak najmniej przetworzonej żywności. A kiedy usłyszałam hasło: Smalec wegański, oszalałam! Wiedziałam, że to coś dla mnie;) Wszak, dobry smalec nie jest zły :DDD

Zresztą, sami zobaczcie:)




Na pierwszy rzut poszedł u nas smalec wegański i hummus z dodatkiem suszonych pomidorów. Zwróćcie uwagę na te swojskie i naturalne opakowania. W prostocie tkwi ich moc:) Poza tym porcja jest odpowiednia, nie ma szans na jakąkolwiek marnację:)




Smalec wegański

Skład: fasola "piękny Jaś", cebula, jabłko, śliwka suszona, przyprawy. 
Idealna konsystencja, kompozycja i przyprawy. Smakiem przypomina bardziej pasztet, serio! Podaliśmy na maleńkich grzankach. Zniknął w oka mgnieniu;)




Zobaczcie co o hummusie pomidorowym piszą sami Twórcy: Suszone pomidory,
w połączeniu z ciecierzycą tworzą bombę witaminową – pozytywnie eksplodującą
w przemęczonych organizmach. To istny eliksir młodości, bo witamina C w duecie
z likopenem prosto z pomidorów, opóźniają proces starzenia się organizmu. I to mi się podoba, lubię to! Smakuje mi:) Znowu genialnie doprawione, idealnie skomponowane no
i zdrowe jedzenie:)

Chcemy więcej;) i na pewno wybierzemy się na Plac Imbramowski
w Krakowie po kolejne inspirujące smakołyki. Po więcej zapraszam tutaj: klik

A w Krakowie produkty z Manufaktury Smaków Naturalnych znaleźć możecie w każdy piątek i sobotę na Placu Imbramowskim w godzinach 7:30 - 12:30, w Zdrowym Sklepiku również na Imbramowskim i w sklepie spożywczym na os. Dywizjonu 303 14a. Szczerze polecam, bo naprawdę warto otworzyć się na nowe smaki:) A poza tym przekonacie się, że Twórcy Manufaktury robią to, co kochają.


Po zdrowych przekąskach, na mecz wjechały także inne, bardziej męskie przysmaki;) Ale nic to! Grunt to mile spędzony czas, razem, w spokojnej atmosferze i przy dobrym jedzeniu:)
Miłego dnia, Kochani:)








Hey:)

Hello in da mornin' Today a yummielicious post. Especially perfect in a breakfast time. I justa wanted to show you soemthing really nice, healthy and delicious. Plus all hand-made with love.

After my labour I pay a special attention what to eat to stay young and healthy;P So, I discovered Manufaktura Smakow Naturalnych. Can you imagine something called: Vegan lard? It's delicious - beleieve me!

We received vegan lard and tomato hummus. Look at these jars:) And of course this portion is perfect, not too much.

Vegan lard

Ingredients: bean, onion, apple, prune, spices.
The texture is perfect, composition and spices also. For me it's something more like pate, if you know what I mean. We served it with little toasts.

Next thing: hummus with addition of dried tomatoes. This combination: tomatoes and chickpea is real vitamin bomb. I really enjoyed it, yummie yummie:)

If you want to try all these delights go stright to Plac Imbramowski (Cracow) and click here for more: FB


I really like these autumn evenings with helathy food and nice people with me:)

Have a wonderful day!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy

Google+ Followers