poniedziałek, 22 grudnia 2014

Najszybsza sałatka świata/ The fastest tuna salad in the world

Święta tuż tuż, a pogoda nie napawa optymizmem. Co prawda nie tęsknię za śniegiem, ale wiecznie bębniący za oknem deszcz, nijak się ma do pachnącej choinki, wypieków, prezentów...

Dlatego, żeby Was nie przemęczać proponuję kolejny szybki i prosty przepis. Tym razem będzie to sałatka z tuńczykiem, zwana przez mnie „puszkową” ;)

Wszystko, co musicie zrobić, to opróżnić puszki, pokroić tylko jeden składnik, doprawić i wszystko razem wymieszać.

Spróbujcie, bo warto!

Składniki:
  • puszka tuńczyka
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 duża czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Kukurydzę i fasolę odcedzić, przełożyć do miski. Dodać odsączonego tuńczyka. Paprykę pokroić
dość drobno, dodać do miski. Doprawić i wymieszać z majonezem. Najlepsza po kilku godzinach
w lodówce.
Smacznego!


Christmas is coming;) But the weather isn't so festive... I'm not a biggest fan of snow, but this rain is so boring, especially in the winter. Where's the magical mood?

That's why I decided to lounge a bit and then to show you, how to create a very fast and simple tuna salad. All you have to do is: just open 3 cans, chop the pepper and mix it all;) Easy, right?

Ingredients:
  • a can of tuna
  • a can of corn
  • a can of red bean
  • 1 big red pepper/ paprika
  • salt
  • pepper
  • mayo

Drain the corn, bean and the tuna. Put them into a bowl. Chop pepper and also add to the bowl. Now use some spices, add mayo and mix it all together. Best after few hours in the frigde.
Enjoy!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy

Google+ Followers