Cześć z samego rana;)
Dziś postanowiłam wreszcie zjeść coś lżejszego. Wybrałam zimową wersję owsianki. Bogatą, gotowaną na mleku. Z dodatkiem miodu, żurawiny i orzechów. Pyyycha!
Jej wykonanie jest bajecznie proste. Zalewamy preferowaną ilość płatków owsianych, najlepiej pełnoziarnistych, mlekiem tak, aby były zakryte. Zagotowujemy. Wykładamy do miseczki
i dosmaczamy wedle życzenia;) Na zimę polecam połączenie miodu, orzechów i żurawiny. Pamiętajmy tylko, że bakalie suszone często są siarkowane i należy je sparzyć przed spożyciem!
i dosmaczamy wedle życzenia;) Na zimę polecam połączenie miodu, orzechów i żurawiny. Pamiętajmy tylko, że bakalie suszone często są siarkowane i należy je sparzyć przed spożyciem!
Po takim śniadanku mamy siłę i energię na długi czas i... jest przede wszystkim zdrowe dla naszego brzucha;)
Hello in the early mornin' ;)
Today I decided to eat something lighter. I cooked winter version of porridge boiled in milk. I added also honey, some walnuts and cranberries. Delicioso!
Preparing is very fast and easy. I took some oatmeal (wholegrain is the best, of course;)), added more milk, just to cover my porridge and boiled in milk. Then I added winter extras, like honey, walnuts and cranberries. But remember: dried friuts or nuts are mostly preserved with sulfur! That's why you have to always rinse them with a boiling water!
After that kind of breakfast, you'll be strong and full of energy just like Popeye :P And it's very healthy for your stomach ;)
Smacznego!
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz