wtorek, 30 grudnia 2014

Owsianka na śniadanie/ Porridge

Cześć z samego rana;)

Dziś postanowiłam wreszcie zjeść coś lżejszego. Wybrałam zimową wersję owsianki. Bogatą, gotowaną na mleku. Z dodatkiem miodu, żurawiny i orzechów. Pyyycha!

Jej wykonanie jest bajecznie proste. Zalewamy preferowaną ilość płatków owsianych, najlepiej pełnoziarnistych, mlekiem tak, aby były zakryte. Zagotowujemy. Wykładamy do miseczki
i dosmaczamy wedle życzenia;) Na zimę polecam połączenie miodu, orzechów i żurawiny. Pamiętajmy tylko, że bakalie suszone często są siarkowane i należy je sparzyć przed spożyciem!

Po takim śniadanku mamy siłę i energię na długi czas i... jest przede wszystkim zdrowe dla naszego brzucha;)


Hello in the early mornin' ;)

Today I decided to eat something lighter. I cooked winter version of porridge boiled in milk. I added also honey, some walnuts and cranberries. Delicioso!

Preparing is very fast and easy. I took some oatmeal (wholegrain is the best, of course;)), added more milk, just to cover my porridge and boiled in milk. Then I added winter extras, like honey, walnuts and cranberries. But remember: dried friuts or nuts are mostly preserved with sulfur! That's why you have to always rinse them with a boiling water!

After that kind of breakfast, you'll be strong and full of energy just like Popeye :P And it's very healthy for your stomach ;)










Smacznego!
Enjoy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy