wtorek, 6 stycznia 2015

Muffiny bananowo-czekoladowe i plan dnia :)/ Banana chocolate muffins + my plan for today :)

Hej:)

Znowu dzień wolny:)

Może skusicie się na pyszne muffiny bananowo-czekoladowe? Przepis Nigelli Lawson nie powinien sprawić nikomu trudności;) Kiedy mamy w domu nadwyżki dojrzałych bananów, zawsze robię chlebek bananowy, muffinki lub najszybciej koktajl, po prostu.

Tym razem wybrałam muffiny, ponieważ mamy też nadwyżki czekolady :/
Ale do rzeczy...

Składniki:

  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 125 ml oleju
  • 2 jajka
  • 100 g jasno-brązowego cukru
  • 225 g mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 100 g czipsów z mlecznej czekolady, albo tabliczka mlecznej czekolady, posiekana na małe kawałki

1. Rozgrzać piekarnik do 190 °C. Wyłożyć blaszkę muffinkową papierkami. 
2. Rozgnieść banany w misce. Ubijając ręką dodać olej, a potem jajka i cukier.
3. Wymieszać mąkę i sodę, a następnie wmieszać do masy bananowej. 

4. Rozłożyć do papierków.
5. Piec około 15–20 min. Lekko ostudzić w foremce i przełożyć do całkowitego ostudzenia na kratkę. 


Hey:)

A next holiday, hurray!

Maybe you'll try chocolate banana muffins today? This recipe from Nigella Lawson is fast and easy as usual;) When we've got super excess of bananas I'm always preparing banana bread, muffins or the fastest option – a milkshake. 

This time I chose these muffins, because of our excess of chocolate :/
To the point...

Ingredients:
  • 3 very ripe or overripe bananas
  • 125 ml vegetable oil
  • 2 large eggs
  • 100 grams soft light brown sugar
  • 225 grams plain flour
  • 1 teaspoon bicarbonate of soda 
  • 3 tablespoons best-quality cocoa powder (sifted) or 100 grams chocolate chips or just chopped chocolate 

1. Preheat the oven to 190 °C
and line a 12-bun muffin tin with papers.

2. Mash the bananas by hand or with a freestanding mixer. Still beating and mashing, add the oil followed by the eggs and sugar.
3. Mix the flour, cocoa powder and bicarb together and add this mixture, beating gently, to the banana mixture.

4. Then spoon it into the prepared papers.
5. Bake in the preheated oven for 15–20 minutes, by which time the muffins should be dark, rounded and peeking proudly out of their cases. Allow to cool slightly in their tin before removing to a wire rack.














Będą idealne również jako deser. Podane na karmelizowanych jabłkach, z odrobiną bitej śmietany, kakao i cukrem pudrem:)

It will be also a perfect dessert. Served with carmelized apples, a bit of whipped cream and a pinch of cocoa and powdered sugar:)


A na koniec mój plan na dziś:
And my plan for today:






I plan Koko:)
And Koko's plan:)






I plan kota mojej Mamy
And my mum's cat plan




I jeszcze zimowy hit dnia:)
And a very winterlicious powerplay of the day :)




2 komentarze:

Translate

Obserwatorzy