czwartek, 12 lutego 2015

Bardzo tłusty czwartek:)/ A very fat Thursday:)

Cześć:)


dziś witam się bardzo słodko:)

jak mija Wam Tłusty Czwartek? Nie musicie się przyznawać ile pączków udało Wam się już zjeść;)
Ja świętować zaczęłam wczoraj;)))

Mam dla Was propozycję na szybkie, łatwe i tanie pączki z serkiem homogenizowanym. Robię je od lat i zawsze się udają. Najpyszniejsze oczywiście zaraz po usmażeniu. Ciepłe i puszyste!

 Składniki:
  •     300 g serka homogenizowanego waniliowego
  •     3 jajka
  •     1,5 szklanki mąki pszennej
  •     1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  •     szczypta soli

Dodatkowo:
  •     olej do głębokiego smażenia
  •     cukier puder oprószenia

Serek przekładamy do miski, wbijamy jajka i miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i solą. Dokładnie mieszamy.
Do szerokiego rondla wlewamy olej. Łyżeczką nabieramy ciasto
i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Łyżeczkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju aby ciasto łatwiej od niej odchodziło. Pączki smażymy na średnim ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor.
Usmażone pączki osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Oprószamy cukrem pudrem i jemy:)

Krótko i na temat:)
Smacznego!


Hi:)

A very sweet good morning guys;)

How's your fat Thursday going? Ok, you don't have to tell me how many donuts you ate already:D
I started yesterday:)

And today, a very fast, easy and cheap recipe – cream cheese donuts. Best straight from the pan, of course;)

Ingredients:

  • 300 g vanilla cream cheese
  • 3 eggs
  • 1,5 cup flour
  • 1,5 teaspoon baking powder
  • a pinch of salt

Plus:

  • oil
  • powdered sugar


Put cream cheese into a bowl, add eggs and mix it for a while. Than add flour, baking powder and salt - mix again. 

Put oil into a skillet. Take a portion of pastry using a spoon and fry little donuts. It's good to dunk a spoon in hot oil before taking next portion of our pastry. Remember about gas regulation - it should be rather middle gas.

Use a paper towel to drain our donuts. Cover them with powdered sugar and start gobble;)))
Bon apetit!





















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy