niedziela, 8 marca 2015

Makaron na szybko z czerwonym pesto/ A very fast pasta with red pesto

Hej:)

dziś przepis na bardzo szybki obiad:) Kiedy nie bardzo mam czas, ochotę i pomysł na jakieś super danie, robię makaron z pesto
i dodatkami. Czasem są to tylko pomidorki koktajlowe, albo mięso czy śródziemnomorskie warzywa duszone.

Tym razem wygrały medaliony z indyka zamarynowane w ulubionych ziołach i oliwie. Jestem wielką fanką marynowania mięsa, ale jeśli nawet na to nie macie czasu, też nic się nie stanie;)


Potrzebujecie:

  • makaronu
  • mięsa
  • cebuli
  • czerwonego pesto
  • ulubionych przypraw
  • oliwy


Mięso kroję na mniejsze kawałki i marynuję w oliwie i ulubionych ziołach. Obsmażam je na patelni, dodaję cebulę, smażę chwilę razem,
a w razie potrzeby podduszam.
W międzyczasie gotuję makaron i ciepły mieszam z pesto.
Podaję porcje makaronu z mięsem. Całość przybieram natką pietruszki.

Smacznego!

Hey:)

today a very fast lunch:) When I don't have time to waste, I just boil pasta and prepare soft meat or just vegetables. This time it's turkey with my favourite herbs and olive oil. I always leave meat in the fridge for about 24 hours, for me taste is really intesive then. But if you don't have time, don't worry and prepare your meal fast and easy;) no stress!


All you need:

  • pasta
  • meat
  • onion
  • red pesto
  • favourite herbs
  • olive oil

Cut meat into small pieces and add your favourite herbs and olive oil. Leave it for a while. Then fry it in a pan, add sliced onion and fry all together. If it's needed add some water and boil it for about half an hour.
Boil pasta in a meanwhile, add pesto and serve your dish with parsley leaves.

Bon apetit!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy

Google+ Followers