czwartek, 9 lipca 2015

Lody, lody dla ochłody - arbuzowe/ Home-made watermelon ice-cream

Cześć:)

Ostatnio kupiłam takie małe różowe foremki do lodów z myślą o córeczce i jej przyszłych koleżankach;) Nie byłabym sobą, gdybym już ich nie użyła;) A że mieliśmy fale upałów i sezon arbuzowy w pełni, postanowiłam to wykorzystać i tak oto powstały szybkie i tanie lody domowe.


Składniki:
  • arbuz
  • śmietanka kremówka 30 lub 36 %


Wypestkowane kawałki arbuza blendujemy z kilkoma łyżkami śmietany
i zamrażamy przez kilka godzin. Warto wybrać specjalne foremki do lodów na patyku - dzieciaki będą zachwycone;)


Hi:)

I bought recently these sweet rose ice-cream molds for my little daughter. I used them of course to prepare home-made watermelon ice-cream. Enjoy!

Ingredients:

watermelon
cream 30 or 36 %

Put watermelon pieces (without seeds of course) into your blender, add few tablespoons of cream and mix it all. Put it into special molds and keep in a freezer for about few hours.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy

Google+ Followers