niedziela, 8 listopada 2015

Mini serniczki na zimno, czyli ekspresowy deser na chandrę:)/ Mini unbaked cheesecake with jelly topping;)

Cześć:)

Dziś będzie przepis na szybki, zimny deser. Zimny, bo bez pieczenia i z lodówki:) Dobrze smakuje i ładnie wygląda, także polecam mini serniczki na zimno z bananami:)


Składniki:

  • 400 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 2 opakowania galaretki cytrynowej
  • 2 banany
  • 15 sztuk herbatników
  • 50 g masła
  • 1/2 łyżki kakao
  • 1 łyżka cukru pudru



1. Galaretki rozpuszczam w 400 ml wrzątku. Odstawiam do przestudzenia. Banany obieram ze skórki. Przekładam do blendera i miksuję.
2. Dodaję serek homogenizowany oraz tężejącą galaretkę. Wszystko razem miksuję. Masę przelewam do kokilek i odstawiam do stężenia.
3. Herbatniki kruszę w pył. Masło ucieram z cukrem pudrem i kakao. Dodaję pokruszone herbatniki i wszystko razem ucieram.
4. Masę wykładam na wierzch deserów, wyrównuję. Serniczki wkładam na około 3 godziny do lodówki. Następnie wykładam do góry dnem na talerzyki i podaję.




Hi:)

Today a very fast and cold recipe: mini unbaked cheesecake with jelly topping.


Ingredients:
  • 400 g vanilla cheesecake
  • 2 packs of lemon jelliy
  • 2 bananas
  • 15 biscuits
  • 50 g butter
  • 1/2 tabelspoon cocoa
  • 1 tablespoon powdered sugar

Mix jellies with a boiling water (400 ml) and leave it. Then mix bananas, cream cheese and almost gelled jellies;)Mix it all once again and put portions into ramekins. Crumble biscuits. Mix butter with powdered sugar and cocoa. Add biscuits and mix it all. Put crumble on the top of our mini cakes. Keep in the fridge for about 3 hours. Serve upside down to remove it from the ramekin;) 

2 komentarze:

Translate

Obserwatorzy

Google+ Followers