niedziela, 24 stycznia 2016

Najpyszniejsze kruche ciasteczka/ The most delicious cookies in the world

Hej:)


Dziś szybki przepis na najpyszniejsze kruche ciasteczka ever! Spróbujcie koniecznie, a nie pożałujecie:)

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • 2/3 szkl. cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 200 g zimnego masła
  • 16 g cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia



Mąkę wsypać na stolnicę, dodać posiekane masło i resztę składników. Szybko wyrobić z nich ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki.

Schłodzone rozwałkować na grubość 2-3 mm, foremkami wycinać ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze zachowując odstępy (ciastka trochę rosną) i piec je około 10-15 minut w temperaturze 180° C.Gotowe można udekorować lukrem lub polewą czekoladową. Ja preferuję ozdoby stempelkowe;)





Hey:)

Today a very fast and yummie recipe. My best cookies ever! Try now:)

Ingredients:
  • 2 cups of flour
  • 2/3 cups of powdered sugar
  • 2 yolks
  • 200 g cold butter
  • 16 g vanilla sugar
  • 1 teaspoon of baking powder

Mix flour, chopped butter and rest of ingredints fast and keep in the fridge at leat one hour (using foil of course).

The roll it up for about 2-3 mm and cut cookies. Bake 10-15 minutes in 180 degrees. You can apply some frosting or chocolate on the top or use a special stamp.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy

Google+ Followers