piątek, 12 lutego 2016

Budyń jaglany ze smażonymi bananami/ Millet pudding with fried bananas

Cześć:)

Dziś przepis na zdrowy deser. Budyń jaglany:) Wiem, dla wielu z Was brzmi ohydnie. Ale! Dodajcie do tego smażone na maśle banany z dodatkiem cukru...
I jak? Lepiej???

Nooo, powiem Wam - pyyycha!



Składniki na dwie duże porcje:

  • woreczek kaszy jaglanej
  • banan
  • łyżka kakao

Smażone banany:

  • 2 banany
  • łyżka masła
  • łyżka cukru


Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jeszcze ciepłą kaszę blendujemy z pokrojonym bananem. Część masy przekładamy do innej miseczki,
a do tej pozostałej dodajemy łyżkę kakao i ponownie blendujemy.
Na spód pucharków wykładamy biały budyń, potem ciemny i znów biały. Na samej górze umieszczamy smażone banany, które robi się tak:

banany kroimy na pół a potem wzdłuż. Na rozgrzane masło wrzucamy wrzucamy kawałki bananów. Smażymy chwilę na niewielkim ogniu. Przewracamy na drugą stronę i podsypujemy cukrem. Smażymy do miękkości i od razu podajemy.






Hi:)

Today a very healthy dessert. Millet pudding. Yes, I know it sounds awful, but you have to try:) If you add some fried bananas it makes sense;PPP

Joke, of course. It's just delicious!

Ingredients for 2 big portions:
  • 1 bag millet
  • banana
  • 1 tablespoon cocoa

Fried bananas:

  • 2 bananas
  • tablespoon butter
  • tablespoon sugar


Boil millet and mix with chopped banana. Take half of it and put into one bowl, and add cocoa into the second part and mix again. Put white pudding on the bottom of ramekins, then dark and white again. Fried bananas will be on the top.

Peel of the bananas and cut them into 4 pieces. Fry banans with hot butter and some sugar. Serve immediately.

2 komentarze:

  1. to musi być pyszne! Ja ostatnio robiłam jagielnik rafaello i wyszedł.... obrzydliwy... :P Dostałam wstrętu do kokosu hihi

    OdpowiedzUsuń

Translate

Obserwatorzy