sobota, 27 sierpnia 2016

Bułki faszerowane na ciepło/ Hot buns filled with eggs and ham

Cześć:)

Dziś przepis idealny na chłodne poranki, leniwe śniadania lub karnawałową prywatkę. Będą to faszerowane bułki. Z jajkiem, szynką, pomidorami... i czym tam sami jeszcze chcecie;)

Składniki:

  • bułki kajzerki
  • jajka
  • szynka
  • cebula
  • pomidory
  • papryka
  • ser żółty
  • masło
  • zioła prowansalskie 
  • sól
  • pieprz



Bułki nakrajamy od góry - czyli zdejmujemy im czapeczki;) Wyrywamy trochę miękiszu. Do środka dać troszkę masła, przesmażoną i pokrojoną w kosteczkę szynkę wraz z cebulką, pokrojone pomidory i paprykę. Doprawić do smaku, wybić jajo i przykryć startym serem żółtym. Zawinąć do połowy w folię aluminiową i piec przez około 15 minut, aż jajko będzie ścięte. Podawać w towarzystwie sałatki greckiej. Smacznego!




Hi:)

Today a perfect recipe for a winter breakfast or a carnival party. Hot buns filled with eggs and ham, tomatoes, pepper etc.

Ingredients:
  • buns
  • eggs
  • ham
  • onion
  • tomatoes
  • pepper
  • cheese
  • butter
  • Provence herbs
  • salt
  • pepper


Cut buns in two pieces. Take off some pith from the inside and fill buns with some butter, chopped and fried onion with ham, tomatoes and pepper. Add some salt, pepper and herbs. Add egg and cover with some cheese. Prepare something like a pot using alu foiland bake buns for about 15 minutes or/ and untill egss with be ready:) Serve with greek salad. Enjoy!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy

Google+ Followers