niedziela, 11 września 2016

Moje bolognese, zapraszam!/ My bolognese, enjoy!

Hej:)

Dziś pokażę Wam nasz ulubiony, szybki obiad:) Jest to spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym z dodatkiem cukinii. W domu nazywamy go naszym bolognese;)

Gotujmy zatem!



Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • cebula
  • cukinia
  • zioła: prowansalskie, majeranek, liść laurowy, papryka
  • sól, pieprz
  • pomidory w puszce
  • olej

Na oleju złocę pokrojoną byle jak cebulę, dodaję mięso i smażę razem. Gdy mięso nie będzie już surowe dodaję przyprawy i czasem podlewam odrobiną wina. Dorzucam pokrojoną w grubą kostkę cukinię ze skórką, o ile jest młoda i chrupka;)
i pomidory z całą zawartością puszki. Gotuję do miękkości, ewentualnie dosmaczam. Podaję z makaronem spaghetti, parmezanem i natką pietruszki.




Danie podałam na cudnej ceramice od http://twopeople.pl/pl/ Folkowy kubeczek również stamtąd. Kocham!

Hey:)

Today I'll show you our best, fast dinner. It's spaghetti with meat, tomato sauce and zucchini. We call it our bolognese;)

Ingredients:
  • 500 g mincemeat
  • onion
  • zucchini
  • herbs: Provence herbs, marjoram, bay leaf, pepper
  • salt, pepper
  • a tin of tomatoes
  • oil

Fry chopped onion with some oil, than add meat and fry together. Then put spices and a bit of wine;) Add chopped zucchini and tomaotes plus sauce. Boil untill everything will be nice and soft. Serve with spaghetti, parmigiano and parsley leaves.

I served my dish on a beatiful plate from http://twopeople.pl/pl/ This folk cup is also from this shop:) Love it!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy

Google+ Followers