Cześć:)
Dziś pomysł na bardzo delikatną zupkę, która będzie idealna dla mamy karmiącej:) Jest to moja ulubiona zupa-krem z cukinii.
Może to nie jest sezon na cukinie, ale ja uwielbiam je jeść przez cały okrągły rok
w każdej postaci, dlatego pokazuję ten przepis już teraz;)
Składniki:
Dziś pomysł na bardzo delikatną zupkę, która będzie idealna dla mamy karmiącej:) Jest to moja ulubiona zupa-krem z cukinii.
Może to nie jest sezon na cukinie, ale ja uwielbiam je jeść przez cały okrągły rok
w każdej postaci, dlatego pokazuję ten przepis już teraz;)
Składniki:
- 2 cukinie
- duży ziemniak
- 1 cebula
- 1 łyżka oliwy
- bulion jarzynowy
- bazylia
- sól
- biały pieprz
- ½ łyżeczki imbiru
- parmezan
- Do dekoracji oliwa
Cukinię umyć i pokroić na kawałki. Ziemniaka obrać, pokroić w grubą kostkę, cebulę również obrać i pokroić. W garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć ziemniaka, dodać cebulę i cukinię. Smażyć jeszcze przez chwilę. Zalać domowym wywarem jarzynowym - tak, by płyn przykrył warzywa w garnku. Zagotować. Następnie zmiksować.
Zdjąć z ognia, dorzucić listki bazylii. Przyprawić solą, pieprzem i imbirem. Ponownie zmiksować. Na talerzu udekorować listkami parmezanu i bazylią. Skropić oliwą.
Lubię podawać ją domowymi grzankami lub podprażonymi płatkami migdałów. Pycha!
Hi:)
Today will be a very delicate creamy soup, perfect also for breastfeeding women. Please welcome: my favourite zucchini creamy soup.
I know it's not a perfect zucchini season, but I love this taste.
Ingredients:
Today will be a very delicate creamy soup, perfect also for breastfeeding women. Please welcome: my favourite zucchini creamy soup.
I know it's not a perfect zucchini season, but I love this taste.
Ingredients:
- 2 zucchinis
- big potato
- 1 onion
- 1 tablespoon oil
- vegetable broth
- basil
- salt
- white pepper
- 1/2 teaspoon ginger
- parmiggiano
- olive oil for decoration only
Chop clean zucchini, onion and potato. Fry veggies on hot oil just a bit. Add vegetable broth and boil until everything will be nice and soft. Mix it all. Add basil, cheese and spices. Serve with a hint of olive oil.
I prefer to eat this soup with home made crutouns or roasted almond slices.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz