wtorek, 28 czerwca 2016

Pyszne śniadanie ze szparagami w tle!/ Amazing asparagus breakfast!

Cześć:)

Uwielbiam szparagi a Wy? Spieszmy się przyrządzać szparagi, tak rzadko bywają;))) Chciałoby się rzec. Wiem, ze dla części z Was są tylko jałowymi warzywami bez smaku... Sama też tak kiedyś myślałam. Kiedy kolejne próby ich przyrządzenia kończyły się fiaskiem, dawałam sobie spokój na jakiś czas, ale chciałam pojąć ich fenomen. Za którymś razem się udało;)

Na blogu jest już parę pomysłów na ich przygotowanie. A dziś zapraszam na śniadanie!





Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • masło
  • 3 ząbki czosnku
  • sól 
  • pieprz
  • kilka jajek
  • pomidor malinowy


Szparagi myjemy i odłamujemy twarde końce. Łodyżki gotujemy w lekko osolonej
i osłodzonej wodzie. Gdy będą gotowe (miękkie ale jędrne), wyjmujemy je
i obsmażamy na maśle z wyciśniętym czosnkiem. Wykładamy na talerz. Obok kładziemy jajko sadzone i cząstki pomidora. Podajemy samo albo z kromeczką pieczywa. Smacznego!






Hi:)

I love aspragus and you? It's seasonal that's why we eat it almost every day;) I know most of you think it's just a boring veggie, but... After many recipes and failures I dicovered its amazing taste! You can find few ideas on my blog and today I'm gonna present my fav breakfast:)

Let's have a look!

Ingredients:
  • green asparagus
  • butter
  • 3 garlic cloves
  • salt
  • pepper
  • few eggs
  • tomato


Clean asparagus and cut off all woody parts. Boil asparagus with some salt and sugar. It should be soft but still firm and juicy. Drain them and fry a bit with butter and pressed garlic. Put it on a plate. Serve with fried eggs and tomato parts. Tasty with a fresh bread slice. Enjoy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy