Cześć:)
Czasem zachciewa mi się typowo wiosennych przekąsek. Do takich należą między innymi jajka faszerowane, które zwykle jemy tylko na Wielkanoc lub u cioci na imieninach;)
Do moich ulubionych wypełnień należą: pieczarkowe, krewetkowe, z łososiem i te tutaj lżejsze, bo z awokado, pomidorem i cebulą:)
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- awokado
- duży pomidor
- cebula
- sól, pieprz
- majonez lub jogurt naturalny
- musztarda
Jajka ostrożnie przekrawamy na pół wzdłuż. Łyżeczką wyjmujemy żółtka. Żółtka rozcieramy łyżką w miseczce, dodając kawałki awokado i pokrojonego w kostkę pomidora i cebulę. Dosmaczamy solą, pieprzem, majonezem lub jogurtem
i odrobiną musztardy. Całość dokładnie mieszamy przy użyciu łyżki i nadziewamy jajka. Smacznego!
i odrobiną musztardy. Całość dokładnie mieszamy przy użyciu łyżki i nadziewamy jajka. Smacznego!
Hi:)
I really like to eat diverse dishes. So now for example I wanted to enjoy my favourite stuffed eggs;) I know it's typical Easter snack, but too delicious to eat it only once a year;)
Try eggs stuffed with mushrooms, shrimps, salmon or my version with avocado, tomato, onion;)
Ingredients:
I really like to eat diverse dishes. So now for example I wanted to enjoy my favourite stuffed eggs;) I know it's typical Easter snack, but too delicious to eat it only once a year;)
Try eggs stuffed with mushrooms, shrimps, salmon or my version with avocado, tomato, onion;)
Ingredients:
- 3 boiled eggs
- avocado
- big tomato
- onion
- salt, pepper
- mayo or natural joghurt
- mustard
Cut eggs along into 2 pieces. Using a teaspoon take of the yolks and crush them in a big bowl. Add avocado, tomato and onion pieces, spices, mayo or yoghurt and a hint of mustard and mix it all. Fill eggs with this salsa and serve straight away:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz