sobota, 15 kwietnia 2017

Szybka przekąska: jajka faszerowane awokado/ Fast snack: eggs filled with avocado salsa

Cześć:)

Czasem zachciewa mi się typowo wiosennych przekąsek. Do takich należą między innymi jajka faszerowane, które zwykle jemy tylko na Wielkanoc lub u cioci na imieninach;)

Do moich ulubionych wypełnień należą: pieczarkowe, krewetkowe, z łososiem i te tutaj lżejsze, bo z awokado, pomidorem i cebulą:)

Składniki: 

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • awokado
  • duży pomidor
  • cebula
  • sól, pieprz
  • majonez lub jogurt naturalny
  • musztarda



Jajka ostrożnie przekrawamy na pół wzdłuż. Łyżeczką  wyjmujemy żółtka. Żółtka rozcieramy łyżką w miseczce, dodając kawałki awokado i pokrojonego w kostkę pomidora i cebulę. Dosmaczamy solą, pieprzem, majonezem lub jogurtem
i odrobiną musztardy. Całość dokładnie mieszamy przy użyciu łyżki i nadziewamy jajka. Smacznego!




Hi:)

I really like to eat diverse dishes. So now for example I wanted to enjoy my favourite stuffed eggs;) I know it's typical Easter snack, but too delicious to eat it only once a year;)

Try eggs stuffed with mushrooms, shrimps, salmon or my version with avocado, tomato, onion;)

Ingredients:
  • 3 boiled eggs
  • avocado
  • big tomato
  • onion
  • salt, pepper
  • mayo or natural joghurt
  • mustard

Cut eggs along into 2 pieces. Using a teaspoon take of the yolks and crush them in a big bowl. Add avocado, tomato and onion pieces, spices, mayo or yoghurt and a hint of mustard and mix it all. Fill eggs with this salsa and serve straight away:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Translate

Obserwatorzy